Oftede stillede spørgsmål

Oftede stillede spørgsmål


1. Hvordan kan jeg sikre mig at købet er juridisk sikkert?

Noget af det vigtigste er at du finder en ejendomsmægler, du har tillid. Dette kan gøres ved at lave en grundig undersøgelse af firmaet og den ejendomsmægler, som du ønsket at indgå et evt, samarbejde med. Det er alfa/omega at du stoler på og føler dig tryg ved den ejendomsmægler, du indgår samarbejde med. Når du har gjort dette, er det vigtigt at du får et møde med ejendomsmægleren, så I sammen kan afstemme buget, ønsker og forventninger. Det er vigtigt at du forstår alt der står i kontrakten og du aldrig skriver under på noget der står på et sprog du ikke forstår.

2. Kan jeg eje mere end en 1 bolig?

Ifølge tyrkisk lov fra 2012, har man som ikke tyrkisk statsborger mulighed for at eje mere end én ejendom.

3. Hvordan kommer jeg igennem købsprocessen?

ALGoldstar hjælper dig igennem hele købsprocessen, så du er sikker på at købet bliver tilpasset dig. Når du har underskrevet din købskontrakt, er der kun få praktiske ting der skal ordnes, før du kan få skødet.

4. Er forsikring et lovkrav?

Ja, for at købe hus i Tyrkiet, skal du have en DASK (forsikring). Dette er en forsikring, der dækker en procentdel i tilfælde af jordskælv. Det er lovpligtigt at man har tegnet denne forsikring inden man kan få sit skøde.

5. Hvad er overdragelsesafgift for fast ejendom?

Overdragelseafgiften er 4% af den ejendomsværdi der er angivet på skøde kontoret.

6. Hvilke notar gebyrer er der?

Gebyr for certificeret oversætter ved Notarius Publicus 30 Euro. Afgivelse af fuldmagt: ca. 125 Euro. Indhentning af beboelses rapport (afhænger af størrelse og placering) fra 300 Euro.

7. Kan jeg oprette en konto i en tyrkisk bank?

Ja, det er dog ikke alle tyrkiske banker der ønsker at lave bankkonto til udlændinge, der ikke har et ikamet/opholdstilladelse. Hos AL Goldstar, kan vi hjælpe med oprettelse af bankkonto i Tyrkiet.

8. Hvornår overtager jeg mit skøde?   

Tyrkiske statsborgere modtager skødet med det samme. Hvis man ikke er tyrkisk statsborger, vil der normalt gå mellem 1-8 uger før man modtager skødet.

9. Hvilke årlige gebyrer skal jeg betale for?

Ejendomsskat: Der skal en gang årligt betales 0,1% af ejendommens værdi i ejendomsskat.

Forsikring:Dette beløb er ca. 80-125 € afhænger af dine ønsker og værdier i ejendommen.

Driftsomkostninger af komplekset:Dette beløb afhænger af kompleksets størrelse, fælles områder samt ønsker og behov fremført af beboerne.

10. Hvad er driftsomkostninger af komplekset / årligt boligejer afgift?

Driftsomkostninger er et årligt beløb, der betales af alle beboere i ejendommen/komplekset.

11. Hvordan ved jeg at mine penge er sikret under købsprocessen?

Ønsker du at dine penge sikret under købsprocessen, findes der forskellige måder. Men det afhænger selvfølgelig af hvad du som køber føler dig mest tryg ved.

Oprettelse af en tyrkisk bankkonto, som du direkte kan overføre beløbet til. Ved denne løsning sikrer du at pengene forbliver i dit navn under hele processen.

Oprettelse af en lukket bankkonto i et af de dansk pengeinstitut, vi har samarbejde med. Pengeinstituttet vil automatiskoverføre beløbet, så snart skødet er overført til købers navn. Med denne løsning sikrer du at pengene er på et neutralt sted, indtil skødet bliver frigivet.

 

Er du usikker, hvilken løsning der passer dig bedst, så tag en snak med os, hvor vi kan uddybe mulighederne bedre og finde den løsning der passer dig bedst. Det vigtigste er at du føler dig i sikker gennem hele handlen.